CHANTAL HOREIS

ILLUSTRADA

 

Chantal is een kunstenaar en illustrator uit Stockholm, Zweden. Haar grootste inspiratiebron is de natuur, in al haar vormen en kleuren. Vaak zijn het de eenvoudige en alledaagse momenten die Chantal graag vastlegt en onderzoekt.

De illustratie die deel uitmaakt van deze expositie is gemaakt in samenwerking met Procreate. Het doel was om te experimenteren met textuur in het digitale proces. Warme kleurenpaletten en natuurthema’s, vaak in combinatie met een vrouwelijke hoofdpersoon. Dit is vaak tekenent voor Chantal haar werk. Haar illustraties bestaan meestal als een verbinding tussen de magische en de natuurlijke wereld, zoals te zien is aan de tatoeages in dit schilderij.

Chantal is an artist and illustrator based in the area of Stockholm, Sweden. The biggest inspiration of her work is nature in all its forms and colors and human beings as a part of it. Oftentimes it is just the simple, mundane moments that she likes to capture and explore.

The illustration that’s part of this exposition was created in collaboration with Procreate. The goal was to explore and display the creation of texture in the digital process. Warm color palettes and nature themes, often in combination with a female protagonist. Which is significant for Chantal her work. Her illustrations usually exist as a connection between the magical and the natural world, as is evident by the glowing tattoos in this painting.